Buddy Valastro's Vanilla Cupcakes

mandag 18. april 2011

Buddy Valastro's Vanilla Cupcakes til påsken


Cupcakes, eller på godt norsk "muffins", er supertrendy nå for tiden. Alle baker cupcakes. Jeg har ikke blitt smittet ennå, men måtte bare prøve denne oppskriften etter å ha sett på Cake Boss i forrige uke. Buddy Valastro hadde nemlig avslørt familiens oppskrift på vanilla cupcakes. Det er snart påske, så jeg valgte å tilsette litt gul konditorfarge i kremen. Cupcakes'ene ble rett og slett fantastiske! De var saftige og luftige, men samtidig faste nok til å ikke gå i stykker. Muffinsene er pyntet med Buddy's smørkrem. Er du ikke så glad i smørkrem, kan du pynte med en annen krem eller icing. Ellers kan du la være å pynte de. De smaker himmelsk uten pynt også. Dette er uten tvil de beste cupcakes'ene/muffinsene jeg har smakt på. Anbefaler på det sterkeste!
Oppskriften er til 14 stk (vanlig størrelse):
1-1/4 kopp hvetemel
3/4 kopp romtemperert smør

3/4 kopp sukker
1,5 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/4 kopp romtemperert lettmelk
1/4 kopp romtemperert buttermilk ( du kan bruke skumma kulturmelk eller lettmelk tilsatt 1 ts sitronsaft)
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
1 stort egg
1 eggehvite
*1 kopp=250 ml
 
Smørkrem:
1 kopp romtemperert smør
2,5 kopp melis
2 ss lettmelk
1 vaniljestang
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeesssens
en klype salt
1/2 flaske gul konditorfarge (kan sløyfes)
Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en bolle.
Pisk sammen melk, skumma kulturmelk og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
Pisk sammen smør og sukker med mikser på medium hastighet i ca 2-3 minutter. Skrap smørmassen ned fra sidene. Skru ned hastigheten til lav og tilsett egget. Øk hastigheten til medium og pisk til alt er godt blandet. Skrap massen ned fra sidene. Gjenta prosessen med eggehvite.
Tilsett det tørre og det våte om hverandre. Start og avslutt med det tørre. Pisk på medium hastighet og skrap deigen ned fra sidene innimellom. Etter å ha hatt i resten av det tørre, pisk raskt til melet er blandet inn, ikke mer. Deigen skal ikke være jevn og glatt.
Fyll muffinsformene 3/4 fulle. Bruk gjerne muffinsbrett. Ikke ha i for mye deig, da vil muffinsene bli høyere i midten enn på sidene. Vi vil ha flate muffinser. :)
Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Sjekk med kakepinne eller tannpirker om de er gjennomstekt. Pinnen skal være helt tørr.
Avkjøl.

Til kremen pisker du smør og melis på medium hastighet til du har en luftig masse. Skru ned hastighet og pisk inn sukker i flere omganger, ca 1/4 kopp om gangen.Tilsett melk, vaniljefrøene, vaniljeekstrakt og salt. Øk hastigheten til medium og pisk til en fin og luftig krem, ca 1-2 minutter.
Pynt og nyyyyyt :))))


Én kommentar

Linea

10.08.2012 kl.20:13

Nam det så godt ut <3

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits