Buddy Valastro's Vanilla Cupcakes

mandag 18. april 2011

Buddy Valastro's Vanilla Cupcakes til psken


Cupcakes, eller p godt norsk "muffins", er supertrendy n for tiden. Alle baker cupcakes. Jeg har ikke blitt smittet enn, men mtte bare prve denne oppskriften etter ha sett p Cake Boss i forrige uke. Buddy Valastro hadde nemlig avslrt familiens oppskrift p vanilla cupcakes. Det er snart pske, s jeg valgte tilsette litt gul konditorfarge i kremen. Cupcakes'ene ble rett og slett fantastiske! De var saftige og luftige, men samtidig faste nok til ikke g i stykker. Muffinsene er pyntet med Buddy's smrkrem. Er du ikke s glad i smrkrem, kan du pynte med en annen krem eller icing. Ellers kan du la vre pynte de. De smaker himmelsk uten pynt ogs. Dette er uten tvil de beste cupcakes'ene/muffinsene jeg har smakt p. Anbefaler p det sterkeste!
Oppskriften er til 14 stk (vanlig strrelse):
1-1/4 kopp hvetemel
3/4 kopp romtemperert smr

3/4 kopp sukker
1,5 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/4 kopp romtemperert lettmelk
1/4 kopp romtemperert buttermilk ( du kan bruke skumma kulturmelk eller lettmelk tilsatt 1 ts sitronsaft)
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
1 stort egg
1 eggehvite
*1 kopp=250 ml
Smrkrem:
1 kopp romtemperert smr
2,5 kopp melis
2 ss lettmelk
1 vaniljestang
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeesssens
en klype salt
1/2 flaske gul konditorfarge (kan slyfes)
Sett ovnen p 180 grader.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en bolle.
Pisk sammen melk, skumma kulturmelk og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
Pisk sammen smr og sukker med mikser p medium hastighet i ca 2-3 minutter. Skrap smrmassen ned fra sidene. Skru ned hastigheten til lav og tilsett egget. k hastigheten til medium og pisk til alt er godt blandet. Skrap massen ned fra sidene. Gjenta prosessen med eggehvite.
Tilsett det trre og det vte om hverandre. Start og avslutt med det trre. Pisk p medium hastighet og skrap deigen ned fra sidene innimellom. Etter ha hatt i resten av det trre, pisk raskt til melet er blandet inn, ikke mer. Deigen skal ikke vre jevn og glatt.
Fyll muffinsformene 3/4 fulle. Bruk gjerne muffinsbrett. Ikke ha i for mye deig, da vil muffinsene bli hyere i midten enn p sidene. Vi vil ha flate muffinser. :)
Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Sjekk med kakepinne eller tannpirker om de er gjennomstekt. Pinnen skal vre helt trr.
Avkjl.

Til kremen pisker du smr og melis p medium hastighet til du har en luftig masse. Skru ned hastighet og pisk inn sukker i flere omganger, ca 1/4 kopp om gangen.Tilsett melk, vaniljefrene, vaniljeekstrakt og salt. k hastigheten til medium og pisk til en fin og luftig krem, ca 1-2 minutter.
Pynt og nyyyyyt :))))


n kommentar

Linea

10.08.2012 kl.20:13

Nam det s godt ut <3

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits